Ubytování na kolejích

Ubytování na MENDELU zajišťuje Správa kolejí a menz MENDELU.

Podrobnosti o ubytování

 

Koleje J. A. Komenského

Koleje J. A. Komenského

Adresa: Kohoutova 3–11, 613 00 Brno-Černá Pole

 

Komplex tvoří čtyři ubytovací budovy a menza. K dispozici jsou dvoulůžkové a třílůžkové pokoje. Všechny pokoje jsou vybaveny nábytkem a pevným internetovým připojením. V areálu je k dispozici víceúčelové hřiště s umělým povrchem, štěrkové hřiště, které je využíváno studenty na fotbal. V areálu kolejí je k dispozici posilovna a kolárna. Ve vestibulu kolejí je instalována samoobslužná kopírka s tiskárnou. V hale budovy D u ubytovací kanceláře je Bufet.

Na bloku C je centrální údržba, údržbáři vám musejí potvrdit elektrický spotřebič a opravují na pokojích závady, které zapíšete do sešitu na vrátnici.

Blok B, C

K dispozici jsou dvoulůžkové a třílůžkové pokoje s internetem. Kuchyňka včetně ledniček a sociálního zařízení je k dispozici na chodbě, společně pro celé patro. Většinou v prvních patrech jsou k dispozici televizní místnosti; klíč se půjčuje na vrátnici na ISIC kartu. Jsou zde k dispozici i pračky a sušičky, které je možné využívat za poplatek. Na bloku C je k dispozici bar – klub Green.

Blok A

Tento blok prošel v průběhu léta 2016 totální rekonstrukcí. K dispozici jsou zde dvoulůžkové pokoje v buňkovém systému, každá buňka má vlastní sociální zařízení a kuchyň se sklokeramickou varnou deskou a ledničkou. Na patrech jsou k dispozici pračky a sušičky, které je možné za poplatek využívat.

Blok D

Zde jsou k dispozici dvoulůžkové a třílůžkové pokoje s vlastní předsíňkou a kuchyňkou (včetně ledničky) a sociálním zařízením.

Tauferovy koleje

Tauferovy koleje

Adresa: Jana Babáka 3/5, 616 00 Brno


Koleje se nacházejí ve větší vzdálenosti od univerzity, dostupnost městskou hromadnou dopravou je však dobrá a zabere studentům přibližně 20 minut. Výhodou je komornější areál y z poloviny minulého století na ulici Jana Babáka. Jsou zde k dispozici jednolůžkové, dvoulůžkové a třílůžkové pokoje v buňkovém systému. Každá buňka má k dispozici vlastní sociální zařízení a malou kuchyňku. Všechny pokoje jsou vybaveny internetovými přípojkami, ve vestibulu jsou k dispozici dva počítačové kiosky a samoobslužná kopírka s tiskárnou. V areálu se nachází tělovýchovné zařízení univerzity, které nabízí studentům posilovnu, tělocvičnu a spinningovou místnost. V budově je také k dispozici Helios klub.

 

Kolej Akademie

Kolej Akademie

Adresa: tř. Generála Píky 7, 613 00 Brno


Koleje se nacházejí přímo v areálu univerzity v budově Z, kde sídlí Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií MENDELU. Nacházejí se zde jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, kuchyňky jsou společné na patře. Všechny pokoje jsou vybaveny internetovými přípojkami, ve vestibulu jsou k dispozici dva počítačové kiosky a samoobslužná kopírka s tiskárnou. Pro studenty je v areálu k dispozici nové multifunkční hřiště a v suterénu ping-pong. V budově je v provozu sauna a nachází se zde S-klub.

Lednice

V Lednici jsou ubytováni studenti vyšších ročníků Zahradnické fakulty MENDELU přímo v areálu fakulty, a to na koleji P. Bezruče.

Koleje P. Bezruče

Koleje P. Bezruče

Adresa: Valtická 538, 691 44 Lednice


Zde mohou studenti Zahradnické fakulty MENDELU využít 304 lůžek umístěných na jednolůžkových až třílůžkových pokojích v buňkovém systému. Každá buňka má sociální zařízení, kuchyň, koupelnu a šatnu. Všechny pokoje mají pevné připojení k internetové síti. V areálu kolejí je k využití posilovna. V přímé blízkosti se nachází menza zajišťující stravování studentů.