CSAPosiluj, relaxuj, protáhni tělo

Centrum sportovních aktivit Mendelovy univerzity v Brně nabízí studentům širokou nabídku sportovního vyžití. Můžeš navštěvovat pestrou nabídku sportovních aktivit: aerobic, pilates, jógu, power jógu, bosu, bodyform, balet, zumbu, fitball, street dance, párové tance, basketbal, volejbal, florbal, futsal, taiji, kondiční a posilovací cvičení, kondiční box, kick box, fitbox, sebeobranu, kruhový trénink, TRX multitrainer,  indoor cycling, badminton, inline bruslení, kin-ball aj.

Tyto sporty probíhají ve velké tělocvičně a nově vybudované multifunkční hale u Tauferových kolejí, Jana Babáka 5 v Brně.

Další sportovní aktivity probíhají mimo areál Tauferových kolejí, např. v bazénu TJ Tesla na Lesné je to plavání a kondiční plavání, v hokejové hale HT Group za Lužánkami lední hokej, v areálu střelnice VUT v Králově Poli sportovní střelba atp. Dále jsou v nabídce CSA kurzy jumpingu, flowingu, golfu, nordic walkingu, paddleboardingu aj.

CSACSA pro studenty každý rok připravuje několik letních a zimních výcvikových kurzů:

  • lyžařské kurzy v Matrei v Rakousku, v Karlově v Jeseníkách
  • cyklokurz v Jizerských horách
  • letní sportovní kurz v Chorvatsku

Populární je také kurz agroturistiky (Šumava – Lipno), který CSA připravuje ve spolupráci s Agronomickou fakultou a jehož součástí je jízda na koních, vodácký výcvik, cykloturistika, pěší turistika, in-line bruslení a další aktivity.

Studenti MENDELU jsou také vítáni ve Vysokoškolském sportovním klubu (VSK), který sdružuje zájemce o výkonnostní sport i z jiných brněnských vysokých škol. VSK MENDELU provozuje v rámci integrace s ostatními kluby sportovní oddíly pro baseball, basketbal, florbal, kulturistiku, orientační běh, sjezdové lyžování, stolní tenis, tenis, volejbal a windsurfing, které se zúčastňují soutěží v rámci jednotlivých sportovních svazů.

Všechny dostupné sporty jsou uvedeny jako sportovní aktivity v katalogu předmětů v UIS nebo jako doplňkové sportovní kurzy, na které je samostatné přihlašování z webu CSA.

Veškeré potřebné informace a kompletní seznam aktivit a kurzů nabízených Centrem sportovních aktivit najdeš na csa.mendelu.cz a na facebooku.